Friday, 27 January 2012

new year 2012

Assalamualaikum,
adoi~ aku dah form 4... form 4 U know!!! rasa macam janggal pulak
tahun ni, semuanya baru bagi aku. Everythings just changed!! aduyai~ kelmarin-kelmarin aku masih boleh relax-relax xp skang nih rasa macam nak hantuk kepala kat dinding!! shock!! pening betullah...
masihku ingat, sebelum ni aku punyalah runsing fikir pasal aliran-aliran nih... nak tukar ke xnak ye?
bagi aku kalau amik prinsip akaun lagi senang sebab aku dah ada asas-asas bende tuh.. and aku x pernah terfikir pun nak amik sains tulen... sebab bende tu payah bhai!! (ramai yang cakap camni) but now.... aku dah fly away from sekolah aku coz dapat tawaran untuk blaja sains tulen. Maka, aku tanpa menimbang baik buruknya sains terus je bersetuju sebab ayah aku memang happy giler  kalau aku amik sains.. sesampainya aku kat sekolah baru terr, terus aku rasa sedih... rasa xley go on dengan bende kimia, bio dan segala bagai lagi.. rasa nak pegi balik skolah lama.. tapi ak kuatkan hati apabila teringat pesan mudir. Mudir kata 'InsyaAllah awak akan berjaya di sana, berkat doa ibu bapa awak.. kan mereka gembira awak kesana, ramai pelajar cemerlang akademik tapi shaksiah down, mereka semua adalah orang yang berjaya... xp kejayaan tidak akan kekal tanpa didikan agama.. kalau awak belajar bersungguh-sungguh InsyaAllah dapat sambung belajar di timur tengah.. cuba ubah dunia, ingat ilmu agama amat penting' sahabat saya ada berkata 'cubalah mencari keikhlasan... memang susah kita nak dapat ikhlas terr, kita kena latih diri dan InsyaAllah jika awak ikhlas semuanya akan smooth, malam ni istikharah yer.. semayang tahajjud' dan sejak itulah aku dapat kekuatan untuk mengharungi semua ini....