Saturday, 14 July 2012

REMINDER FOR OURSELVES

Bagaimana dengan amalan kita untuk menghadapi hidup di alam kubur,alam akhirat dan di titian sirat sedangkan Para Sahabat,Para Tabiin,Para Ulama semuanya hebat2 amalan mereka tetapi mereka sentiasa menangis apabila mendengar hari Akhirat yg penuh huru hara itu bimbang dengan nasib diri mereka sendiri dan kita umat akhir zaman amalan sudah tentu balik awal tambah lagi penuh dengan dosa tetapi kita tidak bimbang dan kita masih lagi disini... :(

Imam Syafie telah berkata;

"Wahai Tuhan ku Tak Layak Untuk SyurgaMU"

bagaimana keadaan diri kita disana hanya Allah sahaja yg tahu,kita hanya mengharapkan Rahmat Allah semata-mata sahaja dengan amalan sudah tentu balik awal... :(

sorry sorry!

Assalamualaikum!

"Kan aku dah habaq ang ni memang hangat hangit taik ayam!"- friend.
"Hmm...."-me.
"Dari tahun lepas lagi dok besu nak buat blog! skang dah ada ni hang bukannya rajin pun nak update, mensyia-syiakan sunggoh."-friend.
"Aku busy la weii, manekesempat nak study, nak blaja, ni lagi kena buat background reading laa.. then, kau suruh aku update blog? Crankizos much!!"-me.
"Then, the only penyelesaiannya hang QUIT! nyahaslikan blog ini.. then go find your books.."- her again.
"Gulp! apekemacamtuskali?"- it's me.

*Besu is bersungguh-sungguh.